Tekstildesigner Susanne Nors har i samarbejde med Multiform udviklet det eksklusive og kompromisløse viskestykke Nors. Det er blandt andet vævet efter gamle teknikker i en elegant farveskala inspireret af Multiforms tidløse designs – og skabt med fuldstændig samme kompromisløshed.

Lad selv de mindste detaljer være med til at skabe den rette stemning i dit snedkerkøkken. Tekstildesigner Susanne Nors har i samarbejde med Multiform udviklet et viskestykke, der både i kvalitet og udtryk kan netop det. Viskestykket er udviklet med et ønske om at skabe et køkkentekstil, der har samme kompromisløshed som Multiforms snedkerkøkkener. Her skaber designet og håndværket en ramme for et køkken, der kan holde i flere årtier – og det samme gør sig gældende for viskestykket.

Nors er lavet i 100 % bomuld og skabt ud fra klassiske væveteknikker fra før 1900-tallet, hvor funktionaliteten var i fokus. Her brugte man særlige væveteknikker til at skabe en optimal sugeevne, og det glemte håndværk bliver nu brugt igen for at sikre den bedste kvalitet. Viskestykket fås i farverne black, dark grey, light grey og deep blue, som alle er særligt udvalgt, da de med deres elegante og tidløse nuancer på bedste vis fremhæver de eksklusive naturmaterialer, som Multiform bruger i sine køkkendesigns.

”Viskestykket er designet ud fra en vision om at skabe et tekstil til køkkenet, der har samme tidløse udtryk og kvalitet, som Multiforms køkkener. I mine ører er det nemlig helt forkert at se køkkentekstiler som noget, der enten bør gemmes væk på grund af deres udseende eller smides ud efter kort tid, fordi kvaliteten simpelthen er for dårlig. Et viskestykke bør ses som en vigtig del af køkkenet, der hver dag gør en glad at bruge – ligesom et godt snedkerkøkken,” fortæller tekstildesigner Susanne Nors om sit design.

Et kompromisløst design

Et kompromisløst design er omdrejningspunktet for viskestykket Nors, hvor Susanne Nors har forenet den klassiske vævning med nogle helt nye bindinger, der giver viskestykket et moderne og samtidig tidløst udtryk. Linjerne i vævningen er designet, så de har samme skrå vinkel som de svalehalesamlinger, der kendetegner Multiforms håndlavede køkkenskuffer. Viskestykket er desuden blevet til i et tæt samarbejde med forskellige kunstnere, som er blevet brugt til at skabe ”benspænd” i Susanne Nors’ designproces – og sætte rammerne for det ultimative viskestykke. Til det blev de blandt andet bedt om at komme med deres input til, hvor den optimale hank på viskestykket bør være, ligesom de blev bedt om at komme med deres bud på en farve, der kunne matche de eksklusive træsorter, som Multiform bruger til sine snedkerkøkkener.

”Nors er blevet til i en eksperimenterende designproces, som udfordrede mig til at designe et viskestykke med den kvalitet, i både udtryk og funktionalitet, som jeg ønskede. Jeg ser Nors som køkkentekstilets svar på Multiform – et kvalitetshåndværk med et særligt tidløst udtryk,” fortsætter Susanne Nors.

Om viskestykket Nors
Materiale: 100 % bomuld
Farver: black, dark grey, light grey og deep blue

Om Susanne Nors
Susanne Nors er uddannet tekstildesigner fra Kolding Designskole i 2016. Hun er selv vokset op med et Multiform-køkken, som hendes far, der var møbelsnedker, sværgede til på grund af dets høje kvalitet. Susanne Nors arbejder i dag på Sunds Textiles, hvor hun designer funktionelle og smukke metervarer til madrasindustrien.

Viskestykket Nors fås i farverne black, dark grey, light grey og deep blue. Det sælges i et begrænset antal og kan købes ved at kontakte Multiform på info@multiform.dk.