Secondhand kitchens

Et Multiform køkken fortjener at blive brugt i generationer. Det er en køkkenklassiker, der er skabt til at holde. Holde til hverdagen og holde til livet. Gennem hele livet. Akkurat som de bedste møbelklassikere.

Livslang holdbarhed og bæredygtighed hænger sammen hos Multiform. Derfor har vi lavet denne side til private kunder, som ønsker at sælge eller købe et brugt Multiform køkken. På den måde kan en ny familie få glæde af et Multiform secondhand kitchen.

Læs vores vilkår for brug af siden her.

FORM 1 Køkken i bøg

FORM 1 Køkken i bøg

FORM 6 Køkken hvid, malet

FORM 6 køkken hvid, malet

FORM 12 køkken hvid, malet

Form 12 klassisk landkøkken, malet.

Sådan gør du

Hvis du ønsker at sælge dit brugte Multiform køkken, så gør du den fremtidige ejer og dig selv en stor tjeneste ved at beskrive følgende i dit opslag:

  • Varetype, fx køkken, bad, bryggers, garderobe
  • Model, fx Form 1. Se de enkelte serier i menuen under Snedkerkøkken.
  • Materialer, fx træsort, overflade eller farve
  • Bordplade, fx materiale, farve, vask
  • Armatur
  • Hvidevarer
  • Angiv mål på dit køkken.
  • Forhold vedrørende nedtagning og afhentning, som køber skal være opmærksom på
  • Særlige bemærkninger
  • Kontaktoplysninger, så køber kan komme i kontakt med dig

Her finder du skemaet, hvor du kan beskrive dit køkken.

Multiform har håndlavet klassiske køkkener siden 1982. Derfor vil vi ofte kunne hjælpe, hvis du har behov for at supplere et Multiform secondhand kitchen med ekstra skabe, nye greb etc. Find nærmeste Multiform butik her.

Gør forarbejdet godt, så du køber et køkken, der passer til dit rum og dine behov. Det er altid en god idé at se et secondhand kitchen, inden du køber det.

Lav en grundig opmåling i det rum, hvor køkkenet skal monteres. Det er vigtigt i hverdagen, at køkkenet er indrettet optimalt. Tjek målene en ekstra gang. Er der installationer eller andet, der skal flyttes (el, vand og varme)? Bygningsreglementets krav om afstande til at kunne arbejde forsvarligt i køkkenet skal fx overholdes.

Kan du ikke genbruge hele køkkenet, men kun dele af køkkenet? Hvis du fx får for mange skabe, så er der sikkert andre, der gerne vil aftage dem.

Husk at aftale med sælger, hvordan og hvornår køkkenet skal nedtages og transporteres.

Glæd dig over, at du bliver den nye ejer af en ægte køkkenklassiker fra Multiform. Et secondhand kitchen, der er fyldt med historie og sjæl, og som nu skal danne rammen om det gode liv i en ny familie.

Tanken om at andre får glæde af køkkenet luner

I snart 20 år er Kaj Erik Ravn og hans hustru, Jette, stået op til udsigten af Aarhusbugten fra deres lejlighed i Langelinieparken og har nydt at lave friskbrygget kaffe og mad i deres Multiform-køkken.

”Hver eneste dag var det en glæde at bruge vores ’gamle’ køkken. Det fungerede så godt, at vi valgte samme køkkenopstilling i det nye køkken. Den eneste grund til skifte køkken var, at vi godt kunne tænke os et lidt lysere look,”

Kaj Erik Ravn, ejer.

Da de dengang skulle vælge interiør til den eksklusive lejlighed, bestilte de et mahognikøkken (Form 2) fra Multiform. Parrets køkken i mahogni er nu videre til den næste familie. Køberne var en ung familie, som var meget engagerede i processen med deres ’nye’ køkken, de kan have i de næste mange år.

DESIGN, FUNKTIONALITET OG DETALJER

Det nye køkken er i lyst eg og med lameller lavet i specialmål, så de understreger det lette og lyse udtryk, som ægteparret gerne ville have.

Sammen med hustruen Jette oplever Kaj Erik Ravn, at parret har fået opfyldt alle deres ønsker til det nye Multiform køkken:

”Det har været en rigtig god proces at få nyt køkken. Chris Jakobsen fanger dét, som betyder noget, så man bliver rigtig glad for sit køkken. Han har sans for både design, funktionalitet og detaljer samt sammenhængen til resten af boligen. Eksempelvis har han tegnet en træramme omkring vores amerikanerkøleskab, som er elegant. Det samme gælder vores rullebord i køkkenet, hvor han forslog et design med farvede ben. Det giver personlighed og passer ind i resten af boligen. Det er vi virkelig glade for.”

Se billederne af det nye køkken herunder.

Send videre frem for at smide væk

Da de skulle have nyt køkken, opfordrede en af indehaverne af Multiform-butikken i Aarhus, Chris Jakobsen, parret til at sætte det gamle køkken til salg på Multiforms hjemmeside, hvor der også bliver købt og solgt brugte Multiform-køkkener. Multiform ser gerne, at køkkenerne kommer videre til en ny familie, når en ejer vælger at udskifte køkkenet. Hvert eneste køkken er nemlig designet og lavet til at holde i generationer.

Kaj Erik Ravn og hustruen Jette hører til blandt de stadig flere familier, som hylder ’send videre-princippet’ frem for køb og smid væk-princippet.

”Det giver bare så god mening at et Multiform-køkken får et nyt hjem, når en familie er færdig med at bruge det. Et Multiform-køkken er en designklassiker, som er lavet med stor omhu til den enkelte familie af de dygtigste fagfolk. Eksempelvis var det den samme snedker hos Multiform, som med 20 års mellemrum lavede både parrets første og andet køkken,” fortæller Chris Jakobsen fra Multiform i Aarhus.

Han oplever, at stadig flere unge sætter pris på designklassikere – også inden for køkkener. Her kan et brugt Multiform-køkken være starten på en livslang passion for design og udsøgt håndværk.

Lang levetid er et stærkt bæredygtigt perspektiv, som betyder meget for mange. Det giver mening – hele vejen rundt,” siger Chris Jakobsen.”

Fremtidens luksus: Køkkener med historie og sjæl

“I fremtiden skal og vil vi som mennesker have fokus på at skabe holdbare ting samt prioritere at eje ting, som er meningsfulde og fortæller en historie. Vores opfattelse af luksus bliver blandt andet den frihed og fleksibilitet, vi opnår ved at købe ting, der er designet til at holde. Vi sætter ekstra pris på dem, fordi vi ved, at vi kan bruge dem uden at skulle bekymre os”, fortæller Jill Hawkins, lifestyle futures expert fra The Future Thief.

Lige nu er vi nærmest oversvømmet af ting, som ikke nødvendigvis har den store følelsesmæssige værdi for os. Vi reagerer ved at søge mod ansvarlige, samfundsbevidste brands, der kan gøre vores liv bedre, og vi forventer, at de gør en reel indsats for at hjælpe os med netop det.

Vi er meget mere bevidste om, hvor vores armaturer, hvidevarer og møbler kommer fra, og afvejer hele tiden vores egne beslutninger – især de mere bekostelige af slagsen såsom at investere i et nyt køkken. Inden vi træffer det endelige valg, vil vi være helt sikre på, at det, vi køber, er fremstillet med omtanke, på en bæredygtig måde af bæredygtige materialer og med henblik på at holde længe.

Også i fremtiden vil køkkenet udgøre hjemmets funktionelle og følelsesmæssige hjerte. Køkkenets rolle udvikler sig selvfølgelig og tilpasser sig den måde, vi lever på, men det vil altid være et sted, hvor vi skaber minder, og derfor er vi også villige til at investere i det absolut bedste, som pengepungen tillader. Et lækkert snedkerkøkken – hvad enten det er helt nyt eller secondhand – opfylder alle disse behov.

Det at eje noget bliver i mindre grad et spørgsmål om at have en ting helt for os selv – men om at opleve den i fællesskab med andre. Og i takt med at det bliver vigtigere for os at eje meningsfyldte ting, bliver der større og større efterspørgsel på brugte kvalitetsprodukter, som emmer af karakter, historie og minder.

“Udbuddet af brugte ting, der har en større værdi end nye, vokser derfor også. Efterhånden som vores livsstilsmæssige værdier udvikler sig i fremtiden, kommer vi til at anskaffe og anvende produkter på nye, alternative måder. Vi vil have en forventning om, at brugte produkter skal kunne levere nøjagtigt den samme grad af stil og kvalitet som de nye, men tilsat en spændende baggrundshistorie og masser af sjæl,” slutter Jill Hawkins.

“Tendensen går i retning af, at det bliver stadig vigtigere at eje ting, der er skabt til at holde. Derfor bliver der større og større efterspørgsel på brugte kvalitetsprodukter, der emmer af karakter, historie og minder.”

Jill Hawkins, lifestyle futures expert, The Future Thief

Om Multiforms rolle

Hos Multiform stiller vi alene vores hjemmeside til rådighed for privatpersoner, der gerne vil sætte deres Multiform secondhand kitchen til salg, så det kan gøre gavn og skabe glæde i et nyt hjem.

Salget af det brugte køkken sker mellem den private sælger og den private køber underlagt dansk købelov og kan betegnes som et civilkøb.

Det er ikke Multiform, der sælger køkkenet, og Multiform påtager sig intet ansvar af nogen slags overfor hverken sælger eller køber, herunder ansvar for rigtigheden af sælgers oplysninger, kvaliteten af det brugte køkken m.v. Reklamationer eller indsigelser fra parterne vedrørende køkkenet og parternes handel kan under ingen omstændigheder rettes mod Multiform. Køber og sælger må altså selv aftale de nærmere vilkår omkring handlen, selv gennemføre den og selv håndtere eventuelle konflikter, og Multiform formidler ved at stille funktioner på hjemmesiden alene en mulig kontakt mellem køber og sælger.

Multiform har ret til at afvise at lægge en sælgers oplysninger op på hjemmesiden, og kan på hvilket som helst tidspunkt og uden ansvar fjerne konkrete opslag og oplysninger om køkkener på hjemmesiden uden at oplyse grunden herfor.

Multiform garanterer ingen tilgængelighed på hjemmesiden, eller at der ikke kan opstå driftsproblemer, og hjemmesiden kan fra tid til anden p.g.a. vedligeholdelse m.v. være utilgængelig. Der kan opstå fejl, eller der kan være manglende oplysninger, i forhold til de oplysninger sælger har indsendt til Multiform, og det der er tilgængeligt på hjemmesiden. Det vil blive rettet, når Multiform bliver gjort opmærksom herpå, men ethvert erstatningsansvar for disse fejl og mangler og mangler ved selve hjemmesiden fraskrives, og sælger opfodres altid til selv at tjekke, hvorvidt oplysningerne på Multiforms hjemmeside om sælgers køkken nu også er korrekte.

Multiform behandler i forbindelse med sælgers brug af Multiforms tjeneste personoplysninger om sælger. For behandling af disse personoplysninger gælder Multiforms Privatlivspolitik, som findes her.

Dit ansvar som sælger

Du skal have reel salgshensigt, hvis ønsker at benytte Multiforms tjeneste. Som sælger er du ansvarlig for, at du ejer køkkenet du vælger at sætte til salg, og du er som sælger selv ansvarlig overfor køber efter lovens regler.

Du skal som sælger sikre dig, at du har rettighederne til de billeder af køkkenet du indsender, og vi anbefaler at det gøres uden afbildning af personer. Oplysningerne du indsender er du selv ansvarlig for og de skal være korrekte. Væsentlig information fx om skader eller mangler må ikke udelades. Bliver du senere opmærksom på fejl i oplysningerne om køkkenet på Multiforms hjemmeside, skal du omgående kontakte Multiform, så de kan blive rettet. Det forhold at materiale m.v. indsendes til Multiform, og lægges på hjemmesiden af Multiform, indebærer ingen clearing af rettigheder eller indeståelse af nogen slags fra Multiforms side vedrørende lovligheden af brugen af materialet. Vi forventer, at du som sælger behandler henvendelser fra mulige købere med respekt og seriøsitet. Du må som sælger ikke give potentielle købere indtryk af, at du er ansat, agent eller forhandler hos Multiform, eller du på nogen måde repræsenterer eller kan indgå aftaler på vegne Multiform.

Når køkkenet er solgt, eller du ikke længere ønsker at have informationen liggende på Multiforms hjemmesiden, skal du snarest mulig kontakte Multiform, der herefter fjerner indholdet, så du heller ikke vedbliver med at få henvendelser fra interesserede købere.