Sortoxideret – varme og stoflighed

Hvorfor er sortoxideret stål en interessant tendens i køkkenet?

Det har Lene Halse Hornemann, indretningsarkitekt og indehaver af
Multiform Design Center Copenhagen, en klar analyse af.

”I vores flagship store har vi fokus på to designretninger: Den runde og sanselige nordiske stil og den dunkle, mere bohemeagtige stil. Sortoxideret stål taler direkte ind i den mørkere designretning og skaber samtidig en naturlig forbindelse til det nordiske formsprog, som Multiform er kendt for.”

“Designet af køkkenøen er monumentalt – et arkitektonisk designelement skåret ud af et stykke sortoxideret stål”

Lene Halse Hornemann, Interior designer, CEO & Mdd – Multiform i København

 

Lene Halse Hornemann har deltaget i designprocessen af Multiforms Form 45
køkken i sortoxideret stål, som nu er en moderne klassiker. Et design, som er hædret internationalt med en prestigefyldt designpris, Archiproducts Design Award. Det patinerede stål matcher bl.a. sort eg, men også lysere træsorter.

Designet af køkkenøen er monumentalt – et arkitektonisk designelement skåret ud af et stykke sortoxideret stål – og den tiltrækker sig såvel national som international interesse. Hver eneste ståloverflade er unik efter at have fået en særlig overfladebehandling, der tager måneder og får stålet til at patinere og fremkalder et sjældent farvespil. Materialet og de changerende sortbrune farver bringer varme og stoflighed til køkkenet.

”Køkkenerne er ikke blot vokset i størrelse i de seneste 10 til 15 år. De er også vokset i værdi for den enkelt familie. I en travl hverdag laver vi måske ikke så meget mad, men i weekenderne er der mange, som bruger rigtig lang tid i køkkenet. Måltider tilberedt med omhu spiller en stor rolle. Det hænger bl.a. sammen med den voksende interesse for mad, sundhed og motion,” forklarer Lene Halse Hornemann.

I den udvikling passer det sortoxiderede stål godt ind i køkkenet. Stålet har en dybde og varme, som giver stemning. Og stemning er hygge og samvær, som Danmark er verdensberømt for. Og det samme med design.

”Design er en følelse af noget andet. Det interagerer med dig. Derfor har design en stor indvirkning på mennesker og hvor godt et liv, vi får. Derfor er designet af køkkenet og tanke på helheds design i hjemmet så vigtig,” siger Lene Halse Hornemann.

Hos Multiform er der stort fokus på detaljer og finish. Ikke to låger er ens, og alle kanter i stål er minutiøst ombukket, og alle hjørner er specialsvejset.

Sortoxideret stål i køkkenet hører til blandt de nye klassikere inden for metaller. Akkurat som messing, der også er et smukt og eksklusivt materiale.