En klassiker er en klassiker

Materialer skifter gennem tiderne, men gennemtænkt design består. Hvad er det, som Multiforms første køkkenmodel – Form 1 – stadig kan efter 40 år? Jannie Kjær, som er indehaver af Multiform i Aalborg er ikke i tvivl om, hvorfor hendes personlige yndlingskøkken også holder i fremtiden.

”Form 1 er for mig det ultimative klassiske design.

Køkkenet er som et møbel i boligindretningen og binder hjemmet sammen. De massive forrammer, som skiller lamellerne, fremhæver møbellooket. Og de massive lameller giver ro for øjet. Roen bliver understreget af kvartskåret finer på de massive fronter. Udtrykket er moderne, smukt og eksklusivt – akkurat som de mest kendte møbelklassikere,” siger Jannie Kjær.

”Form 1 er for mig det ultimative klassiske design. Køkkenet er som et møbel i boligindretningen og binder hjemmet sammen”

Jannie Kjær, indehaver af Multiform i Aalborg

 

Kunder, som tidligere har købt et Form 1 køkken, kommer også ind i Multiforms butikker for at få suppleret med flere elementer til det klassiske køkken, når der fx bliver bygget om derhjemme, og køkkenet bliver ombygget til et stort køkken-alrum. Altså en klassiker, hvor design og kvalitet holder i årtier.

Jannie Kjær oplever, at kunderne – unge som ældre – er fascinerede af det tidløse design og målrettet går efter Form 1. Enten til hele køkkenet eller til fx en køkkenø i kombination med fx malende højskabe. Selv på badeværelset eller i garderoben bliver den klassiske model brugt.

Køkkenet kan få mange forskellige udtryk – alt efter materialer og alt det, der omgiver køkkenet: boligens arkitektur, gulve, lofter, lamper, farver og styling.

Blandt de populære træsorter er eg, røget eg og sort eg. Hver eneste del af køkkenet bliver lakeret med en særlig vandbaseret og miljøvenlig lak, som samtidig sørger for, at lyse træsorter ikke gulner.

”Kendetegnende for stærkt design er, at man kan kombinere det på et utal af måder og få vidt forskellige køkkener og udtryk ud af det. Designet med lameller gør det muligt at lave en skuffeinddeling, som varierer fra skab til skab. Og det vel at mærke, uden at man kan se det på fronten,” siger Jannie Kjær.

Form 1 - En klassikser er en klassiker

Lamellerne kan kombineres fra et styk lamel til en skuffe og op til to, tre eller fire lameller til en skuffe. Det betyder, at man kan indrette sig efter behov og uden at få for meget luft og dermed spildplads i skufferne.

Alle køkkener er lavet til den enkelte kunde. Derfor arbejder Jannie Kjær og hendes kolleger også med andre dimensioner på lamellerne. Det giver igen et helt andet udtryk, men stadig en klassiker.