Direktør for international uddannelse i Hempel fonden, Bente Mølgaard er en kræsen og berejst minimalist. De utallige rejseuger var også det, der fik et inderligt ønske om en hjemlig oase til at vokse. I samarbejde med indretningsdesigner Birgit Tarp fra Design Circus har globetrotteren fået kreeret sin drømmebolig i et eksklusivt townhouse byggeri i Charlottenlund. Ejendommen, der er tegnet af den internationalt anerkendte arkitekt Lars Gjetz, er et fint eksempel på, hvordan selv et mindre og samtidig nybygget hjem formår at fortælle personlige historier.

Det første, der møder en, når man træder indenfor i det nybyggede townhouse er en imponerende loftshøjde på 5,5 meter og en central bordeaux vægflade, som straks slår tonen an i indretningen af boligen.

Arkitekttegnet compact living. Boligens essentielle rum både rummer entré, køkken, stue, udgang til terrasse, trappeopgang, garderobe samt indgang til stueetagens toilet.
Modsat køkkenet er der indrettet en garderobevæg til opbevaring. Small scale living stiller store krav til en optimal opbevaring.

Efter en større research af det eksisterende boligmarked og nybyggeri i området og omkring Nordhavn fangede projektet i Charlottenlund Bente Mølgaards interesse. Her var der tale om en mindre ejendom med kun fem boliger i et eksklusivt “small scale living” byggeri, og der var en sjælden mulighed for at præge boligen i forhold til både materialer og rumfordeling. Den moderne arkitektur falder elegant ind i omgivelserne og de private baghaver gav mulighed for et hjemligt helle – nær både skov, strand og by.

”Det var udslagsgivende, at jeg i købskontrakten fik lov til at foretage de ændringer i boligen, som jeg gerne ville og kunne deltage i hele byggeprocessen. Så jeg tegnede el-tegninger, rørplaner, stod med håndværkerne på stedet og var med i hver eneste beslutningsproces. Boligen blev dermed fuldstændig min egen. Vægge blev flyttet for at gøre plads til indbyggede skabe, døren i køkkenet blev flyttet, så det var muligt at opbygge en stor garderobevæg. Toilettet i stueetagen fik tilføjet mere opbevaringsplads, og al teknik blev elegant gemt væk under loft og gulv.”

Køkkenet er en integreret del af stuen i det arkitekttegnede small scale living townhouse.
Lækker kvalitet og smukt design

”Min stil er nok meget italiensk. Rene, enkle linier og ikke for mange nipsting. De få nipsting, jeg har stående, har alle en historie. Jeg rejser meget i mit job, og finder jeg en særlig spændende ting, tager jeg den med hjem. Måske får den så en plads herhjemme. Generelt er kvalitet og design væsentlig for mig, og jeg nyder både at betragte og leve i det. Jeg nyder dagligt at åbne de håndlavede skuffer og skabe fra Multiform, som er lækre og i god kvalitet. Det gør mig glad at være omgivet af smukt design.”

Min stil er nok meget italiensk. Rene, enkle linier og ikke for mange nipsting.

Bente Mølgaard,
Direktør

Bente Mølgaard har indrettet sig med kunstperler, der gemmer på anekdoter fra de mange specielle oplevelser i arbejdet med at sikre uddannelse til verdens fattigste børn. Med begrænset nips i boligen har de større elementer som køkkenet og den synlige garderobe, været et must at få velintegreret. Design Circus har desuden arbejdet med en stemningsfuld lyssætning via parvise loftspots og derved fået belysning på udvalgte vægflader, således at boligen både fremtræder indbydende og større. Dette har været væsentligt, da boligens essentielle rum både rummer entré, køkken, stue, udgang til terrasse, trappeopgang, garderobe samt indgang til stueetagens toilet.

Small scale living i storbyen. Den dobbelte lofthøjde gør, at boligen opleves langt større, end de 96 kvadratmeter den reelt er.

Harmoni og sammenhæng er af afgørende betydning, når pladsen og antallet af rum er begrænsede, og måske derfor er Bente Mølgaard allermest begejstret for sit køkken, farverne og lyssætningen.

”Da køkkenet er en integreret del af stuen ønskede jeg, at det skulle fremstå som et møbel, og at skabene faldt harmonisk i med væggene og dermed blev næsten usynlige. Valget faldt på et Multiform køkken i røget eg med en afrikansk, sort Nero Asssoluto granitbordplade og en integreret emfangsløsning, der falder i med væggene. De store træskuffer i massiv eg nyder jeg, hver gang jeg åbner dem, og de gør det nemt at holde orden.”

Compact living i det eksklusive townhouse i Charlottenlund.

”Jeg ville gerne have et stort badmøbel med masser af plads på bordet og i skufferne. Det er dejligt at have masser af fralægningsplads, når man er i badeværelset og samtidige have store skuffer, hvor det meste kan gemmes væk. Så er det nemt at holde orden. De rene, skarpe linier og plads til ganske let pynt – mens resten er gemt væk – er lige mig, siger Bente Mølgaard”.

Jeg nyder at være tæt på skov og strand og alligevel i cykelafstand til Indre by.

Bente Mølgaard,
Direktør

At boligen er designet med det ekstravagante høje loft i den ene ende giver en fantastisk rumfornemmelse, og gør boligen ganske særlig. Den dobbelte lofthøjde gør samtidig, at boligen opleves langt større, end de 96 kvadratmeter, den reelt er.

På øverste etage indeholder det ekslusive townhouse et lækkert soveværelse med abetapet i gråskala-toner og grålakerede garderobeskabe fra Multiform. Garderobeskabene og opbevaringsskabene i køkkenet er skræddersyet af Multiforms snedkere og lakeret i samme bløde grå farvetone som væggene i den resterende bolig. På førstesalen findes også et arbejds- og læseværelse samt badeværelse og glasgang med kig ned til køkkenet.

”Det er dejligt at høste frugten af en lang byggeproces, og det at være med til at skabe sit eget, nye hjem efter “small scale living” princippet. Jeg nyder resultatet og samtidig at være så tæt på både skov, strand og alligevel i cykelafstand til indre by. Det kan kun lade sig gøre i Danmark”.