Det er som om, at fortid og nutid mødes som to gamle bekendte på Via Parco della Rimembranza på højdedraget et par kilometer nord for middelalderbyen Luccas gamle mure.
Fra bredden af floden Serchio og op ad bjerget troner mindesmærker fra verdenskrigene som stemmer fra fortiden og blander sig i smuk symfoni med lyden af det moderne toscanske liv på den bugtede allé, som på dansk bærer navnet Erindringens Park.

Derfor er der også en vis portion symbolik i, at det netop er her, Villa Pacini ligger og binder gammelt og nyt sammen. På en stor og kuperet naturgrund med både olivenlund og rækker af vinstokke har den klassiske villa ligget i generationer, men fremstår både ny og moderne efter en gennemgribende renovering med fokus på nordisk design og italienske traditioner.

Engang boede den danske Tour de France-vinder Bjarne Riis her sammen med håndboldstjernen Anne Dorthe Tanderup og deres børn. I dag danner Villa Pacini rammen om eksklusive gastro-ophold for både virksomheder, privatpersoner og cykelturister.

Multiform køkkenet er samlingssted i Villa Pacini

Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderups tidligere bolig, Villa Pacini, er i dag omdannet fra klassisk toscansk hjem til en eksklusiv gastro- og cykeldestination udenfor Lucca. Multiform har spillet en hovedrolle i forvandlingen og står bag det unikke køkken, der er husets hjerte og er blevet til efter Anne Dorthe Tanderups ønsker.

Villa Pacinis hjerte

Villaens hjerte og husets vigtigste rum er derfor det store, åbne køkken fra Multiform i stueplan. Det er her, de lokale fødevarer og specialiteter bliver til mad- og smagsoplevelser for husets øvrige gæster, der på den anden side af den dobbelte glasdør kan nyde måltiderne under pergolaens skygge. Anne Dorthe Tanderup kalder selv køkkenet for villaens samlingssted.

”Køkkenet er hjertet ikke bare i Villa Pacini, men i alle de oplevelser, vi gerne vil skabe med udgangspunkt i villaen og lokalområdet. For en cykelrytter handler det meget om den rigtige kost til timerne i bjergene. Og for virksomheder og private gæster i huset tager gastro-oplevelserne afsæt i køkkenet, uanset om det er en kok eller gæsterne selv, der tilbereder maden. Køkkenet er et samlingssted,” siger hun og fortsætter:

”Villa Pacini kombinerer italienske traditioner og gastronomi med nordiske håndværks- og designtraditioner og det moderne med det klassiske. Vi sælger unikke oplevelser, og her passer Multiform perfekt ind. Vores topmoderne køkken er lavet af de ypperste materialer, er skræddersyet til villaen med blik for dens mangeårige historie, og så er det skabt på det traditionelle snedkerhåndværk. Det er en fortælling, som passer perfekt med villaens.”

Køkkenet i Villa Pacini er indrettet med designklassikeren Form 1
Det moderne og klassiske forenes med Multiform i Villa Pacini
Rammerne skaber kreativiteten

For Anne Dorthe Tanderup har det store køkken en særlig betydning. Selvom det er helt nyt, bringer det minder om tiden, hvor hun og resten af familien boede her. Samtidig spiller køkkenet som rum i dag en stor rolle i hendes liv. Efter karrieren som håndboldspiller har den 47-årige mor til fire drenge uddannet sig til kostvejleder, og dertil er hun en passioneret foodie.

”Hjemme hos os er det meget mig, der står i køkkenet, og det holder jeg meget af. Køkkenet er vel næsten der, hvor jeg tilbringer mest tid,” siger Anne Dorthe Tanderup.

”Jeg har egentlig aldrig anset mig selv for at være speciel kreativ, men gennem årene har jeg fundet ud af, at min kreativitet kommer til live i køkkenet. Jeg elsker at arbejde med nye kombinationer, nye farver og smage. Og i den kreative proces er mine omgivelser afgørende. Når jeg står i køkkenet her i Villa Pacini, så bliver jeg inspireret. Det er funktionelt, det er smukt, og det har nogle lækre overflader. Man kan lave mad alle vegne, men rammerne betyder meget for kreativiteten.”

Anne Dorthe Tanderup laver mad i Multiform køkkenet i Villa Pacini

Vi har indrettet køkkenet i Villa Pacini i Toscana med designklassikeren Form 1 i eg. Bordpladen er i massiv eg med en håndsmedet vask og LOT armaturer fra Dornbracht. Køkkenøen er vores prisbelønnede Form 45 design i sortoxideret stål med skuffer i massiv egetræ. Der er anvendt Gaggenau hvidevarer i hele køkkenet.