I mange år har tendensen i de danske køkkener været præget af ”less is more” – enkle materialer, få farver og glatte overflader. Men det er så småt ved at ændre sig. Kunderne efterspørger mere liv og historie i designet.

Bæredygtighed smitter af på valget af bordplade

Multiform er indbegrebet af eksklusive snedkerkøkkener, og alt fremstilles i Danmark af erfarne håndværkere. Ligesom i mange andre aspekter af vores liv, er der kommet stor fokus på bæredygtighed, når det gælder vores køkken. Vi vil have et køkken, som kan holde i mange år, og det smitter af på valget af materialer. Vi prioriterer de langsigtede, klassiske løsninger og naturens smukke materialer. Det er blevet populært at kombinere naturstens-bordplader med træ og messing og at mikse metaller som stål, bruneret messing og guld.

Som en ny tendens vil vi se, at de enkle grundformer tilføres vilde og udtryksfulde elementer udefra. ”Jeg ser nogle tendenser i bl.a. Paris og Milano, hvor man søger tilbage i tiden til art deco og art nouveau og mikser materialer, mønstre og teksturer. Det oversætter vi til vores køkkendesign, hvor vi fx mikser røget eg med valnød og tilsætter en spraglet granit bordplade. Eller vi kombinerer lyst porcelæn med bruneret messing og en fantastisk blålig qaurtzite bordplade. Det lyder måske rodet, men det handler om at sørge for, at tonerne matcher – når grunddesignet er stramt, kan det blive utrolig smukt”, fortæller Piet Rose, arkitekt og indehaver af Multiform Lyngby.

Eksotisk farvespil

De brasilianske quartzite bordplader er mere holdbare end marmor og tilfører et eksotisk farvespil til et stramt, skandinavisk køkkendesign. Quartzite bordplader er ridsefaste og modstandsdygtige overfor syren i fx citronsaft, eddike og andre almindelige syrer, som vi bruger i køkkenet.

Granit bordplader med en uhomogen åretegning kan give samme smukke farvespil i køkkenet. I den ene ende af bordpladen kan den være dramatisk og kraftfuld. I den anden ende mere jævn og afdæmpet. Det giver liv til køkkenet og indbyder til forskellige funktioner.

Indretningsarkitekterne hos Multiform er klar til at rådgive dig om de forskellige muligheder, når du skal foretage valg af bordplade til dit nye køkken. Både i forhold til brugsegenskaber og det æstetiske udtryk. Book et møde med os her.