Bæredygtighed

Vi anvender organiske materialer til et Multiform køkken af hensyn til bæredygtighed

Skabt til at holde i generationer

Flere og flere ser bæredygtighed som en selvfølge. Der er en klar tendens til at vende ryggen til brug og smid-væk-kulturen og fremme de holdbare løsninger. For os er det ikke nyt. Siden 1982 har vi haft et bæredygtigt perspektiv på at lave håndlavede snedkerkøkkener. Af organiske materialer og i en kompromisløs kvalitet, der holder i generationer.

Stifteren af Multiform, Carsten Michelsen, havde en vision om at designe en køkkenklassiker, der på lige fod med 1950’ernes danske møbeldesigns kunne leve på tværs af generationer. Han skabte Multiforms Form 1 køkken i 1982. En køkkenklassiker, der lever i bedste velgående – det samme gør visionen.

Et Multiform køkken er skabt til at holde. Holde til hverdagen – holde til livet – gennem hele livet. Det er vores basale holdning og forståelse af bæredygtighed.

Carsten Michelsen blev engang spurgt, hvad hans ønske var for produktet, og han svarede: ”At fremtidens arkæologer vil finde rester af et Multiform-køkken i en køkkenmødding”.

Vores kompromisløse kvalitet holder på tværs af generationer, og det samme gør et klassisk tidløst design. Derfor bliver et Multiform køkken ikke smidt væk, når en familie flytter. Det bliver brugt igen i en ny familie. Sådan er det med ægte klassikere.

“Vi tror på kvalitet og livslang holdbarhed i en verden af forbrug.”

Anita Barner Ibsen,
Marketingchef

Vi anvender europæisk træ som ikke skal transporteres langt. Det er en del af vores tanker omkring bæredygtighed

Den retning, vi tager

Vi tror på, at vores væsentligste bidrag til bæredygtighed handler om at være garant for kvalitet og livslang holdbarhed i en tid, hvor der bliver brugt flere ressourcer, end jorden kan nå at frembringe. Derudover træffer vi hver dag valg, som skærper vores bæredygtige profil.

Vi har langvarige samarbejdsrelationer med førende leverandører, der deler vores ønske om at gøre fremskridt med hensyn til bæredygtighed. Det kan være leverandører, der fx får strøm fra vindmøller eller solceller til deres produktion. Når vi får nye leverandører, sker det bl.a. på baggrund af en vurdering af bæredygtighedsinitiativer.

Et Multiform køkken holder på tværs af generationer. Det er en del af vores syn på bæredygtighed ikke at overforbruge af jordens ressourcer

Det vi gør for bæredygtighed

Vi vælger altid de bedste materialer. Vi bruger ærlige og holdbare materialer til vores køkkener. Det fineste træ fra europæiske skove udgør en stor del af vores produkt. Det har en høj kvalitet og skal ikke fragtes over lange afstande. Træ er verdens mest klima- og miljøvenlige råstof. Blandt andet fordi det er CO2-neutralt.

Vi arbejder kontinuerligt med forbedringsprojekter. En stærk, vandbaseret lak er et af vores fokusområder. Vi tester slidstyrke for at sikre, at vi både opfylder målet om miljøvenlighed og kompromisløs kvalitet.

På vores snedkeri i Kibæk fremstiller vi alle vores snedkerkøkkener ved hjælp af grøn el fra de nordiske vandkraftanlæg. Hele vejen rundt er vi bevidste om vores ressourceforbrug og affaldssorterer alt plast, pap og træ, så vi belaster det omgivende samfund mindst muligt.

Bag hvert eneste unikke køkken fra Multiform står et team af de dygtigste møbelhåndværkere. Derfor er gode arbejdsforhold, løbende udvikling af kompetencer og respekt for den enkelte et naturligt fokusområde hos Multiform. Kun det dygtigste team kan skabe de allerbedste resultater.

Rammerne for vores arbejde

Vores forretningsmæssige adfærd har vi beskrevet i et sæt etiske leveregler, code of conduct.
Der er en tæt forbindelse til FN’s verdensmål. Vi arbejder fokuseret med følgende mål: Mål 8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst), Mål 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), Mål 13 (Klimaindsats) og Mål 16 (Fred, retfærdighed og stærke institutioner).

Bæredygtighed er og bliver et strategisk indsatsområde for Multiform – akkurat som det er i Ballingslöv koncernen, som er vores ejer.