Bæredygtighed

Vi anvender organiske materialer til et Multiform køkken af hensyn til bæredygtighed

Hos Multiform er bæredygtighed en del af vores DNA. Vores køkkener er kendetegnet ved tidløst design, nøje udvalgte materialer og en kompromisløs udførelse, som har rod i stolte snedkertraditioner. Multiform er køkkenklassikeren, der holder i mange årtier – akkurat som de bedste møbelklassikere.

Lang levetid minimerer forbruget af naturens ressourcer. Det samme gør vores daglige indsats for bæredygtige løsninger. Det gælder alt fra certificering af træ til forbrug af energi og affaldssortering.

Skabt til at holde i generationer

Mange tænker i dag i bæredygtighed, når de køber langvarige forbrugsgoder som køkkener og møbler. Vi ser, at flere og flere familier investerer i et klassisk køkken i naturlige materialer, der kan holde til at blive brugt i generationer. Mange vil hellere spare sammen til et håndlavet køkken for livet end købe ét, som holder i 5-10 år. Det er glædeligt og essentielt i en tid, hvor der bliver brugt flere ressourcer, end jorden kan nå at frembringe.

Den globale dagsorden handler helt naturligt om at forbruge ressourcer med omtanke. Vores bidrag er at fortsætte med at kreere klassiske køkkener i udsøgt kvalitet, som ganske enkelt er for smukke og gode til at smide ud efter nogle år. Vi ønsker at bidrage til, at forbrugerne køber mindre, men vælger bedre. Det er den bedste måde at undgå spild.

Vi har tænkt sådan siden 1982, da Multiform blev stiftet. Stifteren af Multiform, Carsten Michelsen, havde en vision om at designe en køkkenklassiker, der på lige fod med 1950’ernes danske møbeldesigns kunne leve på tværs af generationer. Han skabte Multiforms Form 1 køkken i 1982. En køkkenklassiker, der lever i bedste velgående – det samme gør visionen.

Et Multiform køkken holder på tværs af generationer. Det er en del af vores syn på bæredygtighed ikke at overforbruge af jordens ressourcer

Hvert køkken har omtanke for naturen

Alle Multiforms køkkener bliver skræddersyet og produceret i Danmark på vores snedkeri i Kibæk. Her skaber erfarne møbelhåndværkere hvert eneste køkken fra bunden af – på ægte snedker-manér: Alt træ og finer er håndsorteret, alle skuffer bliver håndlavet, og vi anvender dyvler, tapper og svalehalezinkninger, så de tidløse designs understøttes af eksklusivt håndværk.

Et Multiform køkken er overvejende lavet af træ, som er verdens mest klima- og miljøvenlige råstof. Træerne spiller en stor rolle for klimaet globalt og lokalt. Der er to måder at mindske CO2 i atmosfæren på. Vi kan udlede mindre CO2. Og vi kan fjerne CO2 fra luften og gemme den. Træerne kan både fjerne CO2 og gemme den og arbejder, mens de vokser. De opsamler CO2 fra luften og lagrer den som kulstof i bl.a. skovbunden.

Ahorntræet til de håndlavede skuffer kommer fra et lille familiedrevet savværk i Østrig og bliver udelukkende skovet i europæiske skove. For at få den lyseste farve og mest ensartede struktur bliver træet til Multiforms skuffer kun skovet få uger om året, efter en periode med frost. I skoven kan bjergahorn blive op til 30 m høj og 150 cm i diameter. Træet er langsomt voksende og vil ved skovning typisk være 120 år gammelt. Det har en smuk hvidlig farve med spredte fine porer og tyndt markerede årringe.

Fokus på det gode klima – også i hjemmet

Når vi køber træ, sørger vi naturligvis for, at det overholder lovgivningen, og derfor anvender vi kun certificeret træ. Her er tænkt på såvel klimaet som dyrene og planterne, og skoven skal som minimum kunne reproducere sig selv. Skovcertificeringssystemet omhandler også de mennesker, der arbejder i og lever i og af skoven med hensyn til rettigheder, sikkerhed og sundhed.

Vi stiller de strengeste krav i forbindelse med vores indkøb, og for kunderne betyder det, at disse materialer afgiver mindst muligt formaldehyd.

Leverandører med omtanke

Vi har langvarige samarbejdsrelationer med førende leverandører, der deler vores ønske om at gøre fremskridt med hensyn til bæredygtighed. Det kan være leverandører, der fx får strøm fra vindmøller eller solceller til deres produktion. Når vi udvælger nye leverandører, sker det bl.a. på baggrund af en vurdering af bæredygtighedsinitiativer.

Eksempelvis har vi valgt en leverandør af et nyt affaldssystem til alle køkkener.  Hermed giver vi forbrugerne bedre mulighed for at sortere affaldet. Det nye affaldssystem er lavet af genbrugsplast og kan – når det engang skal skiftes – genanvendes igen.

Fremskridt – hele tiden

Vi arbejder konkret med bæredygtige principper som en naturlig del af vores dagligdag. Ved udelukkende at anvende grøn el fra nordiske vandkraftanlæg og fx udskifte belysningen i snedkeriet til LED-belysning, har vi hos Multiform reduceret vores CO2-aftryk med 35% alene fra 2018 til 2019.

Vi tager fat på nye områder. Ved at udvikle en ny vandbaseret lak til lakering af alle overflader og optimere distributionen af vores køkkener, så nedbringer vi i år 2019/2020 CO2-aftrykket med yderligere 62%. Vores mål er at være en CO2 neutral virksomhed i 2022.

Ambitiøse mål

Hos Multiform arbejder vi med en række ambitiøse mål, som både rækker indad mod vores medarbejdere og udad mod vores omgivelser. De er beskrevet i vores strategi samt Code of Conduct.

I forhold til verdensmålene arbejder vi fokuseret med følgende mål: Mål 8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst), Mål 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), Mål 13 (Klimaindsats) og Mål 16 (Fred, retfærdighed og stærke institutioner).

Bag hvert eneste unikke køkken fra Multiform står et team af de dygtigste møbelhåndværkere. Derfor er gode arbejdsforhold, løbende udvikling af kompetencer og respekt for den enkelte et naturligt fokusområde hos Multiform. Kun det dygtigste team kan skabe de allerbedste resultater.

Læs koncernens bæredygtighedsrapport 2021 her.

Vores whistleblower-tjeneste

Vores langsigtede succes er bygget på at gøre forretning på en retfærdig og etisk måde. Dette er beskrevet i vores adfærdskodeks. Hvis du har mistanke om en alvorlig forseelse, som ikke er i overensstemmelse med adfærdskodeksen, er det vigtigt, at du gør opmærksom på det. Whistleblowing giver os mulighed for at forebygge eller rette op på ting, der er forkerte. Du behøver ikke bevis for din mistanke, men alle rapporteringer skal foretages i god tro.

Klik her for at sende whistleblower-rapport eller skriv følgende adresse i din browser: https://report.whistleb.com/ballingslovinternational

Se følgende for at få flere oplysninger:

Markering, skrifttypen Wingdings, tegnkode 252 decimal.  Vores whistleblower-tjeneste: hvornår og hvordan du skal rapportere samt undersøgelsesprocessen.

Markering, skrifttypen Wingdings, tegnkode 252 decimal.  Vores adfærdskodeks

Markering, skrifttypen Wingdings, tegnkode 252 decimal.  Vores Whistleblower Policy

Vores whistleblower-system er et lukket system, som er leveret af den uafhængige, eksterne tredjepart WhistleB Whistleblowing Center AB (WhistleB”). Systemet er fuldstændig uafhængigt af vores intranet og vores websted. Alle meddelelser er krypterede. For at sikre afsenderens anonymitet gemmer WhistleB ikke IP-adresser eller andre metadata.