Påskehygge i køkkenet

Chokoladeægget er en af de mest populære traditioner i forbindelse med påsken. Vi giver dig chefkonditorens egne opskrifter.

"Vi har kærligheden til det gode håndværk og en kompromisløs tilgang til kvalitet til fælles"

Nyd påsken i køkkenet

Få chefkonditor Lars Juul-Mortensens opskrifter til påskehygge i køkkenet. Prøv påskeæg med cognac, valnødder og mandler, påskeæg med blød nougat og marcipan, påskeæg med Grand Marnier og orange eller påskeæg med rosiner i rom.

Cognac med valnødder og mandler

260 gram mandelmasse
70 gram hakkede valnødder
70 gram hakkede mandler
ca. 20 gram cognac
1/4 stang vanilje

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland alle ingredienser sammen og rul massen ud til en pølse.

Skær massen i passende størrelser og tril stykkerne æggeformede med hænderne.

Dyp æggene i tempereret mørk chokolade.

Kærlighed og samvær i køkkenet

Blød nougat og marcipan

300 gram mandelmasse
100 gram blød nougat

Mandelmassen æltes smidig og trilles ud til en pølse. Skær et snit 2/3 gennem pølsen på langs med en kniv.

Den bløde nougat bearbejdes let, til den er smidig. Herefter fordeles den bløde nougat i den flækkede mandelmasse, og det hele trilles jævnt.

Pølsen skæres i passende størrelser, der trilles æggeformede med hænderne.

Dyp æggene i tempereret mørk chokolade.

Hyggelige timer i køkkenet i påsken

Grand Marnier og orange

300 gram mandelmasse
15 gram Grand Marnier
30 gram appelsinrasp

Fremstil en appelsinrasp af revet appelsinskal (økologisk) masseret ind i sukker. Herved bliver smag og aroma fremhævet.

Bland appelsinraspen i mandelmassen og tilsæt Grand Marnier lidt efter lidt.

Rul massen ud til en pølse og skær den i passende størrelser. Stykkerne trilles æggeformede med hænderne.

Dyp æggene i tempereret hvid chokolade.

Så er påskeæggene snart klar

Rosiner i rom

300 gram mandelmasse
20 gram rom
50 gram rosiner

Overhæld rosinerne med rom og lad dem trække nogle dage - helst en uges tid.

Bland både rom og rosiner i mandelmassen og skær den ud i passende størrelser, der trilles æggeformede med hænderne.

Dyp æggene i tempereret lys chokolade.

Chefkonditorens signaturkage

Chefkonditor Lars Juul-Mortensens signaturkage er franske makroner, som man kender fra hvert et gadehjørne i Frankrig. Indtil Lars begyndte at lave de små delikatesser, var de ukendte i Danmark. I dag er det en af conditori La Glaces helt store specialiteter. De franske makroner er et lækkert supplement til de hjemmelavede påskeæg.

Rigtig god påske.