Gitte Nilsson fra Roskilde sætter pris på høj kvalitet og tidløst design. Også i køkkenet. Men pengene var ved at være brugt op i forbindelse med renoveringen af familiens klassiske villa fra 50’erne. Derfor investerede familien i et Multiform secondhand køkken og har ikke fortrudt en eneste gang.

Den klassiske murermestervilla fra 50’erne har gennemgået en omfattende modernisering, siden Gitte Nilsson og hende mand Lars overtog den: murværket er pudset op, taget er udskiftet med et nyt sort tag, og gulve er brudt op for at give plads til gulvvarme. Rækken af projekter fortsætter, mens sjælen i huset og de fine håndværksmæssige detaljer består efter næsten 70 år.

”Vi købte villaen som et dødsbo. Selv om hele huset trængte til den store tur, så var vi ikke i tvivl om, at kvaliteten var fin, og det fortjente at blive sat i stand og få fornyet liv,” fortæller Gitte Nilsson om familiens villa i Roskilde centrum.

Netop familiens sans for at værne om det bedste – kombineret med et hensyn til økonomi – var baggrunden for, at Gitte gik i gang med at lede efter et brugt Multiform køkken. Hun fandt et hvidt højglans Multiform køkken i serien Form 2 VG, som en familie i Aarhus havde sat til salg, da næste generation skulle overtage villaen i Risskov.

Gittes mand og en god nabo, som i mange år monterede køkkener, tog til Aarhus og nedtog det 10 år gamle køkken for at fragte det til Roskilde og montere det i nye omgivelser.

Kvalitet med mange facetter

I dag er det klassiske køkken med den lige så klassiske stålbordplade familiens samlingspunkt. Det er her, der bliver lavet mad og hygget med familie og venner.

”Jeg har aldrig fortrudt, at vi købte det brugt. Det er så fint og funktionelt. Mange beundrer køkkenet, og jeg elsker at fortælle historien om, at vi har købt køkkenet brugt. Det rummer på mange måder en kvalitet,” siger Gitte Nilsson.

Kvalitet er både ment i helt bogstavelig forstand i forhold til at genbruge et køkken, som er lavet til at holde i generationer, men også i forhold til økonomi, bæredygtighed og den historie, familien gerne vil give videre til næste generation.

”Vi har ikke ’bare’ fået et klassisk køkken i høj kvalitet til en lavere pris. Vi traf også et valg, som er i fin tråd med det, vi gerne vil signalere. Nemlig et opgør med brug og smid væk-kulturen. Det giver rigtig god mening at tænke i langtidsholdbare forbrugsgoder, som giver glæde hver dag i rigtig mange år – og for flere familier,” siger Gitte Nilsson.

Det har også betydet, at overskabe til køkkenet, som familien ikke selv fik brug for, er blevet solgt videre til en anden familie, som kunne bruge dem. En køkkenklassiker fortjener at leve videre.