Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderups tidligere bolig, Villa Pacini, er i dag omdannet fra klassisk toscansk hjem til en eksklusiv gastro- og cykeldestination.

Få kilometer fra renæssancebymurene i den norditalienske by Lucca ligger Villa Pacini på en 2,5 hektar stor og kuperet naturgrund med både olivenlund og rækker af vinstokke. Her har den klassiske Toscana-villa ligget i generationer, men den fremstår samtidig både ny og moderne efter en gennemgribende renovering med fokus på nordisk design og italienske traditioner.

Klassisk og moderne

Multiform har spillet en hovedrolle i forvandlingen og står bag det unikke køkken, hvor den lokale kok Giovanni Giusti tryller lokale råvarer om til italienske smagsoplevelser for husets gæster. I køkkenet bliver man mødt af de samme afstemte kontraster mellem det klassiske og moderne, som præger hele huset. Her er kombination af det klassiske Form 1, designet af Multiforms stifter Carsten Michelsen i 1982, og det moderne Form 45 i sortoxideret stål, der har vundet den internationalt anerkendte designpris Archiproducts Design Award for state-of-the-art-in-design.

Køkkenet binder villa og verden sammen

Villaen er udstyret med et stort åbent Multiform-køkken i stueplan med direkte adgang til havens store terrasse og skyggende pergola. “Villa Pacinis hjerte er det skønne køkken, som binder villaen sammen med lokalområdet og den lokale gastronomi. Det er her, vi forvandler og forædler alle de lækre specialiteter og råvarer fra egnen og skaber gastrooplevelserne for de gæstende virksomheder eller private grupper, så de rigtig kan smage, hvad Lucca har at byde på,” siger Giovanni Giusti, der er fast kok og cater for Villa Pacini. Giovanni er 55 år og gik ind i kokkefaget allerede som 17-årig.

“Køkkenet binder villaen sammen med lokalområdet og den lokale gastronomi.”

Giovanni Giusti,
Kok

Et stykke af Lucca

Han forsøger altid at tage udgangspunkt i det lokale og nære i sin madlavning og de gastrooplevelser, han gerne vil give besøgende. Så vidt muligt handler han derfor sine råvarer lokalt i Lucca, hvor han selv er både født og opvokset. Når han laver mad i Villa Pacini sigter han på at give de spisende “et stykke af Lucca”.

Det gode håndværk i fokus

Med de italienske retter får man også et stykke af Norden. “Køkkenet ligner ikke det klassiske toscanske køkken, men trækker på de nordiske designtraditioner med store flader og plads. På den måde er køkkenet også mødet mellem det klassiske Toscana og det nordiske islæt, som husets tidligere ejere repræsenterer. Og dertil er det gode håndværk i fokus, uanset om det er køkkenets elementer og mange finesser, eller det er mit håndværk med at skabe madoplevelser af råvarerne.”