Inspireret af nordiske designtraditioner har arkitekt Mikal Hafsahl fra Studio Moll skabt et helle på en skrånende grund i Stavanger med plads til både hverdag og hyttestemning.

Ikke længe efter at de var flyttet ind i deres nye hus i bydelen Hinna i Stavanger, begyndte Siv Tone Hilde-Larsen og Dag Vevatne at drømme om næste byggeprojekt. Det nøglefærdige hus, de havde købt, føltes ikke helt som deres.

En fredag i maj 2015, tre år efter at de flyttede ind, blev Liv og Dag opmærksomme på en byggegrund lige i nærheden. Om søndagen var de ude at se nærmere på grunden, der er delt i flere niveauer af fjeldet og en skrænt. Om tirsdagen var grunden købt, og projekt ”drømmehus” var officielt skudt i gang.

Køkkenø i Form 45 / Sort eg designet af Multiform Forus

Både Liv og Dag arbejder med headhunting og rekruttering, og gennem deres netværk fandt de frem til arkitekt Mikal Hafsahl fra Studio Moll. Mikal har tegnet den 400 m2 store bolig ud fra en præmis om, at den både skal kunne rumme hverdagen med madlavning og familieliv, og samtidig føles som en fjeldhytte med plads til afslapning og udeliv sammen med sønnen Linus på 13, Dags tre voksne børn og parrets store vennekreds.

“Boligen er et resultat av tomtens kvaliteter, men også av et ektepar med en sterk estetisk vilje.”

Mikal Hafsahl,
Arkitekt

Parret havde selv klare ideer til design og materialer, men har været glade for samarbejdet med indretningsarkitekterne hos Magu design, der hjalp med kombinationen af hvidolieret eg, udvalgte sorte og grønne flader på vægge og lofter og et Multiform snedkerkøkken i sort eg.

Snedkerkøkkenet i sort eg er tegnet af Helge Jakobsen, Multiform Forus, der fortæller, at det har handlet om at skabe et billede med køkkenet, så det opleves eksklusivt på en diskret måde, der harmonerer med husets arkitektur. Frem for at skabe en tydeligt defineret køkkenløsning, er der skabt et køkken, der både kan rumme pizzadej, olivenolie og krydderurter til fredagspizzaen, og være en diskret flade i rummet, når pocketdoor-skabet er lukket.

Bryggers og køkken ligger i forlængelse af hinanden, men kan adskilles ved at lukke skydedøren
Pocket door skabet er indvendigt fineret med sort eg

Den 4,8 meter lange køkkenø er skabt af sort eg med gennemgående årestruktur og en bordplade i sort Corian i det prisbelønnede Form 45 design. Køkkenøen, den sorte Form 2 højskabsvæg og de håndlavede skuffer i sort eg har en underspillet æstetisk kvalitet.

En imponerende køkkenø i sort eg på 4,8 meter

Tekst. Linn Carin Dirdal, Bo Bedre og Multiform. Foto Inger Marie Grini. Boligen har været vist i BO BEDRE Norge og BO BEDRE Danmark i 2020.