Vi har talt med Flemming M. Henriksen, indehaver af Multiform Aabenraa, om køkkentendenser, kvalitet og en madklub med både sortfodsgrise og måger på menuen.

Hvilke køkkentendenser ser du lige nu?

– Når man skaber snedkerkøkkener med kvalitet, lever det længere end trends. Og jeg ser en klar tendens til, at man vælger det, som man gerne vil have, og som passer sammen med boligens arkitektur, frem for at vælge efter flygtige trends, fortæller Flemming.

– Farver og træsorter spænder bredt fra sort eg, røget eg og hvid, men fælles er de meget personlige tilvalg, hvor fx mændene ønsker sig højteknologiske hvidevarer med indbygget kamera og indbygningskaffemaskine til specialkaffe, siger Flemming.

Hvad er dit favoritdesign?

- Jeg bor i en murermestervilla fra 1954 med 2,7 meter til loftet og store vinduer, og mit eget køkken er Form 1 med hvid laminat og massive kanter i egetræ. Det er en klassiker fra 1982, og det blender bare ind i boligen. Da Carsten Michelsen designede Form 1 var det afgørende for ham at forene enkelheden i designet med en robusthed i materialer og håndværk. Målet var at skabe et snedkerkøkken, der kan holde hele livet. For-rammen i massivt træ giver kanterne på Form 1 skabene ekstra styrke. Samtidig giver de synlige trærammer præcis det møbeludtryk, som Carsten Michelsen ledte efter. Det er totalt klassisk og tidløst, og med en jagthund i huset er det samtidig en praktisk og slidstærk løsning, siger Flemming, der ofte har hunden med på job i Multiform Aabenraa.

Det klassiske Form 1 med hvid laminat og egetræ er Flemming Henriksens, indehaver af Multiform Aabenraa, eget favoritdesign
Hvilken bordplade foretrækker kunderne lige nu?

- Et fællestræk er ønsket om, at vedligeholdelsen skal være på så lavt niveau som muligt. Derfor har jeg solgt mange bordplader i granit og Corian i år. Den matsorte Nero Assoluto satin granit er der mange kunder, der vælger, fordi den fås i op til 3.25 meter uden samlinger, fortæller Flemming.

Flemming Henriksen, indehaver af Multiform Aabenraa, har solgt mange granit og Corian bordplader i år, fordi de kræver meget lidt vedligeholdelse.
Hvor er dit favoritsted i køkkenet?

- Jeg elsker at lave mad – og gerne til mange gæster, fortæller Flemming. Hjemme i murermestervillaen er to stuer slået sammen til et stort køkken med en stor køkkenø og udgang til terrassen, hvor Flemming griller året rundt med udsigt over Rødå, der løber gennem baghaven.

- Køkkenøen er mit favoritsted i køkkenet. Her spiser jeg morgenmad og læser avisen, her serverer jeg velkomstdrinken og her samles madklubben altid anden tirsdag i hver måned. Sidst stod den på vegetarmad med afrikansk linsesuppe. Men der har været både gnu, klapperslange, krokodille, sortfodsgris, vildsvin, kænguru, zebra - og for nogle år siden endda måger – på menuen. Nogle af os går på jagt sammen, og når det er sæson, laver vi vildtaften med fasaner eller rådyr, fortæller Flemming.

Hvad vil du ikke undvære i køkkenet?

- Mine skarpe knive, siger Flemming som det allerførste og tilføjer dampovn og pyrolyseovn. – Har du prøvet at dampe en hel rødbede?, spørger Flemming. Den smelter som smør i munden. Blomkål er også fantastisk, for der er så meget smag i det, når det er tilberedt i dampovn. Som en ekstra service sender Flemming en opskrift med hver mail til sine kunder, og han oplever ofte, at kunderne spørger efter flere opskrifter som ny inspiration til hverdagen i køkkenet.

Tre vigtige råd fra Flemming Henriksen, Multiform Aabenraa, til dit køkken
  1. Lav en liste over det, der fungerer godt i det nuværende køkken og en liste over de ting, du ønsker dig i det nye køkken som fx mere skuffeplads og mere bordplads
  2. Det er vigtigt at få en snak om, hvad det nye køkken skal kunne. Er I kun to? Skal det fungere som spisekøkken? Skal det kunne rumme mange gæster? Bager du meget? Har du en stor urtehave og sylter meget?
  3. Få hjælp af en professionel, der har en holdning til det, han arbejder med. På den måde kan du glæde dig over et køkken, som du selv om 30 år synes var prisen værd