Den gamle administrationsbygning fra 1934 er både historisk og arkitektonisk kulturarv, og de enestående ejendomme med udsigt over Vejle Fjord er i dag nye liebhaverhjem.

Martin boede først i en lejlighed i en anden af de gamle bygninger, indtil han fik mulighed for at købe halvdelen af den gamle administrationsbygning. Hele 420 historiske kvadratmeter, men også små rum og kringlede, snævre trappegange. Kom med indenfor i ét af dem, hvor fjorden og områdets gamle ege- og bøgetræer har været den største inspiration.

Køkken fra Multiform i sort eg.

Udenfor er alle husets originale og bevaringsværdige detaljer bevaret. Også den mørkeblå hoveddør, der er kendetegnende for området. “Jeg tænkte mig virkelig om, da jeg gik i gang med at renovere, for der var mange fine detaljer, jeg ikke ville ødelægge, men jeg kunne samtidig ikke bo med de små rum og trapper. Jeg havde fokus på at få så meget lys ind som muligt, så jeg lavede så store rum som muligt. Dengang var jeg bare mig selv, så det var lidt en egoist-bolig, jeg havde gang i”, fortæller Martin.

Områdets store ege- og bøgetræer og fjorden bagved fascinerede Martin, der har videreført den stemning indenfor med et sildebensgulv i egetræ, danske møbelklassikere og et Multiform snedkerkøkken i sort eg. Form 6 køkkenet er designet af Per Larsen, Multiform Horsens.

Et køkken med masser af opbevaringsplads er et must i det minimalistiske hjem
Køkken og keramik står smukt til hinanden

Det store Multiform køkken er blevet et samlingspunkt for hele familien, der nu består af Martin, hans kone og deres lille datter. Martins kone elsker at lave asiatiske retter fra sit hjemland, men også arabisk og dansk mad. I indretningen har Martin prioriteret masser af plads til opbevaring – både til køkkengrej og andet – for med det minimalistiske møblement igennem hele huset, er det godt med plads til at lægge papirer og småting fra sig.

“Køkkenet er nok et af husets bedste møbler. Det er utrolig smukt håndværk og holder for evigt. Jeg kan ikke sammenligne det med noget andet”, fortæller Martin.

Der er åben forbindelse mellem køkken og stue i liebhaverboligen ved Vejle Fjord

Håndplukkede designklassikere

De øvrige møbler er håndplukket af Martin, der har valgt danske designklassikere og lamper fra sin personlige favorit PH, igennem hele huset. Martin har samlet på designklassikere gennem flere år og suppleret med udvalgte nye møbler fra Erik Jørgensen.

“Jeg synes, at dansk design er fantastisk og funktionelt. PH lavede det bedste lys – der er ingen andre, der har formået at få samme varme og glød i lamperne. Ved at vælge klassisk dansk design får du jo også møbler, som du kan give videre. De holder og ser jo bare federe ud, efterhånden som de bliver brugt. Min datter elsker at sidde i vores Ox Chair, og hendes små, fedtede fingre gør den bare smukkere i mine øjne,” siger Martin.

Soveværelset øverst i huset har altan med kig ud over Vejle Fjord. De lyse vægge får kontrast og varme fra en enkelt væg, der er hånddekoreret af en italiensk kunstner, der har arbejdet med udvalgte vægge i køkken, kontor, badeværelser og soveværelset.

“Et Multiform køkken er utrolig smukt håndværk og holder for evigt.”

Martin Frandsen,
Ejer

For at skabe sammenhæng er liebhaverboligen indrettet med sort eg i både køkken og badeværelse

Husets tre badeværelser er også indrettet med møbler fra Multiform i sort eg. Væggene bag er hånddekoreret af en italiensk kunstner.

Der er kig ud over fjorden fra den gamle have. Områdets mange gamle bøge- og egetræer har været en inspiration til de materialer, som Martin har valgt i sin renovering af huset.