Indretningsarkitekt MDd og indehaver af Multiform Hillerød går op i at skabe funktionelle madværksteder og har et favoritdesign, der håndværksmæssigt er noget helt specielt.

Hvilke køkkentendenser ser du lige nu?

– Vi viser netop nu en køkkenklassiker i ny fortolkning i butikken – og kunderne er begejstrede for det ikoniske Form 1 køkken i Saint Pauls Blue. Det er på én gang både et klassisk og tidløst valg og samtidig en moderne nyfortolkning af det klassiske køkkendesign, som Carsten Michelsen designede i 1982 ud fra en vision om, at køkkenet skal være et smukt møbel i rummet.

For at skabe harmoni og bløde overgange mellem materialerne har vi sammensat den gråblå Form 1 med en Quartzite-bordplade i farven Atlantic Lava Stone, et sortoxideret Vola armatur, en håndsmedet reol i sortoxideret stål og højskabe i sort Fenix med en mat og ridsefast overflade.

Personligt er Form 1 mit favoritdesign, fordi det håndværksmæssigt er helt specielt. De synlige, massive forrammer på skabene, fronterne i massivt træ, der produceres helt fra bunden, og egetræets synlige struktur er karakteristiske for designet, der i dag betragtes som en klassiker med sit enkle, tidløse udtryk, fortæller indretningsarkitekt Charlotte Brix.

Hvilken bordplade er din favorit i køkkenet?

– Der findes mange smukke bordplader, men jeg har forelsket mig i de nye Quartzite-stenplader, der har alle granittens egenskaber og marmorens smukke udtryk. Det er stenplader, der er skabt i naturen gennem millioner af år, og der er derfor ikke to plader, der er ens. Spillet i bordpladerne er helt unikt og tilfører et eksotisk farvespil til et stramt, skandinavisk køkkendesign.

Hvad vil du ikke undvære i dit køkken?

– Min Quooker er uundværlig. At vi altid har kogende vand gør rigtig mange ting i køkkenet lettere. Når jeg laver mad, kommer jeg altid kogende vand i gryden og hen på komfuret, fordi det gør madlavningen hurtigere. Og netop nu, hvor de duftende skærme af hvide hyldeblomster markerer dansk midsommer, er Quookeren uundværlig, når jeg laver hyldeblomstsaft – eller tilbereder rabarber fra min have til rabarberkompot og -kager. Derudover bruger vi Quookeren flere gange om dagen til både at blanchere grøntsager, lave stempelkaffe og skolde børnebørnenes sutter.

En Quooker er en af køkkendesignerens egne favoritter
Indretningsarkitekt MDD og indehaver af Multiform Hillerød, Charlotte Brix
Hvor er din favoritplads i køkkenet?

– Min favoritplads er ved køkkenvasken, hvor jeg kan stå og kigge ud i haven – og udover Øresund, mens jeg ordner grøntsager.

Indretningsarkitekt Charlottes Brix’ tre vigtigste råd
  1. Det er let at forelske sig i nye trends, men det er vigtigt at være tro mod sig selv, når det gælder valg af design, farver og materialer til sit nye køkken. Vores vigtigste opgave er at sikre dig en løsning, der vil fungere i din bolig. Derfor kommer jeg hjem til dig og ser boligens arkitektur, indretning og ikke mindst lysindfald. I forhold til valg af materialer er det vigtigt at tage hensyn til hvor meget lys, der er i rummet. Til et lille køkken vil vi fx ikke anbefale en mørk bordplade, fordi den sluger lyset.
  2. Tænk helt konkret over, hvad der er vigtigt for dig at have plads til i køkkenet, og hvor du vil have de forskellige ting, så køkkenet bliver optimalt udnyttet. Skal ekstra stel og bestik fx være let tilgængeligt eller lidt længere væk?
  3. Vær åben omkring dit budget, så vi kan give den bedste rådgivning om valg af materialer, indretning, hvidevarer, der matcher budgettet.