Der er den slags boliger, der bare føles rigtige ved første blik, fordi de er fulde af muligheder. Sådan var det da Rikke Berg, der er indehaver af Multiform Odense, fandt sin families nye hjem i Odenses attraktive Hunderup-kvarter.

I skyggen af lindetræerne ligger den hvide patriciervilla, som Rikke har indrettet med udpræget sans for æstetik og personlighed. Her er køkkenet ikke kun et sted, man laver mad, men samtidig familiens foretrukne rum og det naturlige samlingspunkt – også når der er gæster.

I skyggen under lindetræerne ligger den hvide patriciervilla, som Rikke Berg, der er indehaver af Multiform Odense, har indrettet med udpræget sans for æstetik og personlige løsninger.
Hvilke køkkentendenser ser du lige nu?

– Når det gælder vores køkken er der, ligesom i mange andre aspekter af vores liv, kommet stor fokus på bæredygtighed og respekt for naturen. Vi vil have et køkken, som kan holde i mange år, og det smitter af på valget af materialer. Vi prioriterer de langsigtede, klassiske løsninger, naturens smukke materialer og varmere farver. Den hvide farve erstattes af grå toner og sammensættes med naturens materialer i både træ og forskellige typer sten, som bruges til fx bordplader.

Rikke Berg har indrettet sit eget hjem med et Form 2 køkken i en varm grå nuance, bruneret messing og smukke Pietra Grey marmor-bordplader, der fanger de brune farver i vintage skærebrætterne og den gamle olivenkrukke.

Hvilken bordplade er din favorit i køkkenet?

-Min personlige favorit blandt de mange smukke bordplader er en natursten, hvor farver og udtryk er forskellige fra sten til sten. At man er sikret en helt unik sten giver personlighed til køkkenet, for ingen kan få en bordplade præcis magen til. Det, synes jeg, er et meget fint element at have med i sit køkken.

I mit eget køkken har jeg kombineret en Pietra Grey marmor-bordplade, der har en smuk grå-brun farve og hvide tegninger med en vask i bruneret messing og Quooker armatur – også i bruneret messing.

Rikke Berg, indehaver af Multiform Odense, har indrettet sit eget hjem med et Form 2 køkken i en varm grå nuance, bruneret messing og smukke Pietra Grey marmorbordplader.
Hvad vil du ikke undvære i dit køkken?

- Jeg kan ikke undvære min kombidampovn fra Gaggenau, som vi altid bruger, når vi vil være sikre på, at vores kød, fisk, fjerkræ eller grøntsager bliver helt perfekt tilberedt. Derudover ville jeg have svært ved at undvære min Quooker, der sikrer kogning på den halve tid af, hvad det normalt ville tage. Quookeren er desuden perfekt til rengøring af skærebrætter og de gode knive, der ikke må komme i opvaskemaskinen.

Hvad er den største luksus i dit køkken?

-Vores vinkøleskab, som har været fantastisk i sommeren og gjort sommeraftenerne på terrassen ekstra hyggelige. Med vinkøleskabet har vi altid et glas kold rosévin til ventede og uventede gæster, siger Rikke Berg, indehaver af Multiform Odense.

De tre vigtigste råd fra Rikke Berg, Multiform Odense

  1. Det er vigtigt at tænke over, hvad der virkelig fylder i DIN køkkendrøm. Skal der være plads til, at familie og gæster kan samles i køkkenet omkring både madlavning, et godt glas vin og hyggelige samtaler? Måske skal der skal flyttes en væg for at få din køkkendrøm til at gå i opfyldelse? Et mere åbent køkken-alrum giver plads til hele familien og til gæster.
  2. Jeg anbefaler altid god arbejdsplads omkring køkkenvasken. Det giver dig den bedst mulige forudsætning for at nyde madlavningen 10 procent mere, og samtidig kan du nemt holde bordet rent og ryddeligt omkring dig. Tænk også over skuffebredder, så du ikke skal flytte dig, hvis I arbejder to i køkkenet, og den anden skal kunne komme i skufferne.
  3. Tænk budgettet ind, så du er sikret at få lavet det helt rigtige for dig. Ofte kan det være bordplader og hvidevarer, som gør at økonomien stikker af, og man pludselig ikke har budget til det, man faktisk ønskede sig mest ved et nyt køkken.