…eller Pesce all’isolana. Vi giver jer opskriften på den smagfulde fiskeret. Med enkle, friske råvarer, som det italienske køkken er så berømt for – og med god grund.

Vi fulgtes med kokken Giovanni på indkøb i hyggelige specialbutikker i Lucca og på cyklen hjem til køkkenet i Villa Pacini, der er omdannet fra klassisk toscansk hjem til en eksklusiv gastro- og cykeldestination.

Giovanni købte friske guldbrasen hos den lokale fiskehandler og årstidens grøntsagen hos grønthandleren, som Giovanni lige skulle have en snak med.

Den vigtigste ingrediens er fisken, og Giovanni fortæller; “Vælg altid helt frisk fisk – på den måde behøver du kun at rense indvoldene ud og så lægge et par skiver citron inden i fisken, samt salte og dermed ligge fisken på en bund af sæsonens grøntsager.”

Guldbrasen – Pesce all’isolana

Til denne opskrift er der brugt guldbrasen, porre, squash, tomater, kartofler en smule chili samt salt. Det er også lækkert at tilføje nogle skønne toscanske oliven.

Alle grøntsagerne renses, skæres i stykker og overhældes med olivenolie. De vendes rundt og sættes i ovnen. Tilbered ca. 20 minutter, inden fisken placeret ovenpå og giv så yderligere ca. 15 minutter.

Velbekomme.