Små to år tog det for Jesper og Karin Therkildsen at ombygge det nedslidte baghus i Fredericia til en drøm af et hjem. Baghuset blev oprindeligt bygget til De danske statsbaners brugsforening i 1930’erne, og senere hen også Etatens brugsforening. I 1970’erne købte hvidevarekæden Skousen ejendommen og brugte baghuset til lager. Siden begyndelsen af 00’erne havde baghuset stået tomt og var meget forfaldent, da Jesper Therkilsen overtog det og omdannede det til et drømmehus. Klik her og oplev mere af boligen. 

Hele 24 kvadratmeters velvære og hverdagsglæde har Jesper og Karin i deres store badeværelse, der støder op til soveværelset.

Da baghuset ligger i et skel, måtte der ikke sættes vinduer i bagsiden af huset. Det åbnede op for helt nye indretningsmuligheder, blandt andet det ekstra store badeværelse og walk-in-garderoben i soveværelset. Jesper har selv siddet og nænsomt fjernet de oprindelige mursten og sat dem på plads igen efterfølgende. Højskabene i eg er fra Multiforms klassiske Form 1 serie, der blev designet af Carsten Michelsen i 1982. Alle armaturer og håndklædetørrer er fra Vola.

Det 24 kvadratmeter store badeværelse ligger i forbindelse med boligen master bedroom

Soveværelset støder op til det 24 kvadratmeter store badeværelse

Jesper og Karin har udgang til en lille overdækket terrasse fra soveværelset, mens endevæggen er dedikeret til en stor walk-in-garderobe. Glasdørene er endnu en af de elegante detaljer, som er med til at hæve barren for indretningen i baghuset.

“Det har hele tiden handlet om at fremhæve kontrasterne, for det er dér, det spændende sker.”

Jesper Therkildsen,
Arkitekt

Belysningen skal være en oplevelse

”Belysning er en kæmpe del af huset – også i vores badeværelse – og skal være en ligeså stor oplevelse som alt det andet. Jeg tegner og bygger livsglæde, og jeg tror på, at du bliver en gladere person, hvis dit hjem er en æstetisk oplevelse,” siger Jesper Therkildsen.

Lysdetaljer